Allergieën & intoleranties, doe een test om ze op te sporen!

Een allergie, intolerantie of overgevoeligheid is een abnormale reactie van het lichaam op een in principe onschadelijke prikkel van buitenaf. Ze hebben eenzelfde ziekmakend effect op de gezondheid. Als je ergens allergisch voor bent reageert je immuunsysteem onmiddellijk: je gaat niezen, krijgt huiduitslag, hoofdpijn, buikpijn en/of wordt benauwd.  Bij een voedsel intolerantie kun je betreffende voeding wel verdragen, maar slecht verteren. Vaak betreft het een levensmiddel dat in grote hoeveelheden wordt gegeten, zoals tarwe, zuivel, eieren of pinda’s.

Met een voedselintolerantietest spoor je ze op!

Bij allergieën komen bepaalde antistoffen vrij in het bloed, bij intoleranties gebeurt dat niet of nauwelijks. Zowel  allergieën als intoleranties kunnen overgebracht worden van ouder op kind, maar ook ontstaan op een moment dat iemand geestelijk, fysiek en/of emotioneel iets te verwerken heeft.

Allergieën en intoleranties kunnen de oorzaak zijn van diverse chronische klachten en vage aandoeningen. Een enkele keer is een allergie zelfs levensbedreigend.

Om allergische reacties en intoleranties op te heffen kan het zinvol zijn om eerst bloedonderzoek te doen om te weten om welke stoffen het gaat. Dat kan via mijn praktijk. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld om  ‘oude’ ophoping en overbelasting van zowel het immuunsysteem als de darmen op te ruimen. Dat geeft verlichting.  Er kan ook een therapie worden ingezet met gemodificeerde lichaamseigen vloeistoffen. Dat heeft als resultaat dat het immuunsysteem zich opnieuw instelt op de vermeende vreemde stoffen.

***