Welkom op Liemo Natuurgeneeskunde.nl

Met natuurgeneeskunde staat de zieke mens centraal, niet de ziekte. Lichaam, geest, emoties en sociale factoren zijn samen bepalend voor een goede gezondheid.

Met natuurgeneeskunde worden niet alleen symptomen aangepakt, maar wordt dieper gewerkt. Het is gericht op het herstellen van de oorzaak van de klacht en de bewustwording van het ontstaan ervan. Een klacht is een 'boodschap' van uit balans zijn.

Haaranalyse, iriscopie en ontlastingonderzoek en zijn belangrijke methodes bij het analyseren van de klachten. Natuurlijke geneesmiddelen, individuele voedingsadviezen en coaching zijn belangrijke onderdelen van de natuurgeneeskundige behandeling.

Natuurgeneeskunde is geschikt voor alle leeftijden en voor vrijwel elke klacht. Geen mens, proces, klacht of therapie is hetzelfde! Dat maakt dat ieder mens een unieke behandeling krijgt.

Liemo

Mijn praktijknaam "Liemo" bevat de twee factoren die het welzijn van het menselijk lichaam bepalen, namelijk de lichamelijke en emotionele factoren. Zij beïnvloeden elkaar, ze kunnen elkaar verstoren waardoor er onbalans ontstaat.

De geest beïnvloedt het menselijk lichaam. Dit is wetenschappelijk erkend. Hoewel hierover in de medische wereld veel kennis aanwezig is wordt er relatief weinig aandacht aan besteed.

Door uit te leggen hoe de geest het lichaam kan beïnvloeden en wat de lichamelijke reacties daarop zijn, kunnen de signalen, die het lichaam geeft, beter worden begrepen. 

Het lichaam bestaat uit een ingewikkeld samenspel van onder andere organen, bloed, spieren, botten en weefsels. Al deze onderdelen bestaan uit cellen en al deze cellen zijn in feite 'selfsupporting', zij zorgen voor zichzelf. Elke cel heeft een eigen geheugen, weet wat hij moet doen. Elke cel voert zijn afvalstoffen af. Alles wat een cel nodig heeft wordt door het lichaam getransporteerd. De samenwerking tussen alle cellen, die er op elk moment van de dag is, is onvoorstelbaar gecompliceerd en in principe perfect op elkaar afgestemd. Helaas kunnen er heel veel verstoringen in dit proces ontstaan door bijvoorbeeld de persoonlijke gemoedstoestand, traumatische ervaringen, een ontwikkelingsstoornis, niet passend gedrag of een laag gevoel van eigenwaarde.

Binnen de natuurgeneeskundige behandeling en begeleiding wordt veel aandacht geschonken aan het herstel van de balans tussen lichaam en geest. Wanneer men de onbalans, die in lichaam en geest is ontstaan, bewust wordt en gaat ervaren, krijgt men inzicht in de reacties die het lichaam geeft. Daarop zullen symptomen en klachten verminderen en kunnen verdwijnen.

Voor vragen kunt u altijd per email contact met mij opnemen.
Email dan naar:
 info@liemonatuurgeneeskunde.nl