Waarom noemen we dit alternatieve geneeskunde,
terwijl het de oorspronkelijke geneeswijzen zijn die mensen
al duizenden jaren gebruiken.

Chemische medicijnen bestaan pas sinds vorige eeuw..

De natuur herbergt ALLES wat wij nodig hebben.

stroompjeMijn ervaring is dat de reguliere geneeskunde en natuurgeneeskunde elkaar prima aanvullen en ondersteunen. Natuurgeneeskunde is uitermate geschikt bij m.n. chronische en/of onbegrepen klachten.

Lichaam en geest zijn één!

Ziek zijn kent vele gezichten. Van vage klachten en niet lekker in je vel zitten tot chronische klachten.  Dat kunnen klachten zijn van darmen, bijnieruitputting, schildklier, hoge bloeddruk, spierpijnen, reuma, immuunsysteem, allergieën, autistische stoornissen, …

Diagnostische methoden als iriscopie, voedselintolerantietest, haaranalyse, jodium-bromidetest, en ontlasting onderzoek, kunnen helpen de oorzaak van de klachten te vinden.

Bijna altijd ligt de oorzaak in het verleden, bijvoorbeeld door  voedingsfouten, traumatische ervaringen, medicatie, overbelasting en stress, zware metalenbelasting en/of tekorten aan mineralen. Verandering  of afbouwen van reguliere medicatie gaat altijd in overleg met de eigen behandelend arts of specialist.

Het is fantastisch hoe het lichaam zichzelf kan genezen door het de juiste voeding aan te bieden, het te ondersteunen bij ontgiften en het aanvullen van tekorten met natuurlijke middelen als kruiden, orthomoleculaire geneeskunde en soms homeopathie.

Ook het geestelijk welzijn krijgt aandacht. Inzicht krijgen in de oorzaak van de klachten motiveert om oude en niet-heilzame gewoontes te kunnen bijstellen of los te laten.

Als resultaat word je niet alleen gezonder, maar ook gelukkiger., Dan  is mijn missie helemaal geslaagd!