Allergieën & intoleranties, doe een test om ze op te sporen!

Een allergie, intolerantie of overgevoeligheid is een abnormale reactie van het lichaam op een in principe onschadelijke prikkel van buitenaf. Ze hebben op verschillende wijze uiteindelijk een zelfde ziekmakend effect op de gezondheid. Als je ergens allergisch voor bent reageert je immuunsysteem onmiddellijk (IgE reactie): je gaat niezen, krijgt huiduitslag, hoofdpijn, buikpijn en/of wordt benauwd.  Bij een voedsel intolerantie (IgG reactie) kun je betreffende voeding wel verdragen, maar slecht verteren. Vaak betreft het een levensmiddel dat in grote hoeveelheden wordt gegeten, zoals tarwe, zuivel, eieren of pinda’s. Je kunt ook aangeboren geen enzymen hebben om bepaalde voeding af te breken. Dat komt vaak voor bij zuivel.

Met een voedselintolerantietest spoor je ze op!

Zowel  allergieën als intoleranties kunnen overgebracht worden van ouder op kind, maar ook ontstaan op een moment dat iemand geestelijk, fysiek en/of emotioneel veel te verwerken heeft.

Allergieën en intoleranties kunnen de oorzaak zijn van diverse chronische klachten en vage aandoeningen. Een enkele keer is een allergie zelfs levensbedreigend.

Om er achter te komen op welke stoffen je allergisch of intolerant reageert, kan het zinvol zijn bloedonderzoek en/of iriscopie te doen (IgG en IgA).

Dat kan via mijn praktijk. Een persoonlijk behandelplan zorgt voor het opruimen van  ‘oude’ ophoping en overbelasting van zowel het immuunsysteem als de darmen. Dat geeft verlichting.

***