“Brief aan mijn lichaam”

Posted: december 22, 2020 By:

Liefste lichaam,

Alweer bijna een jaar voorbij…. Ik had me voorgenomen gezonder te gaan leven, meer bewegen, meer tijd nemen voor mezelf, …..je kent het wel… Ik heb het laten versloffen. Jij, mijn Lichaam, zou dat nooit doen, je doet álles voor me… blijft me energie geven…..zolang het kan.

Jij, hart, klopt voor mij, ononderbroken, dag en nacht. Je geeft me kracht om te bestaan, van mensen te houden, je bent altijd zo zonder oordeel!  Sterk ik jou met levenskracht en vreugde?

Mijn longen ademen dag en nacht zuurstof voor mij in, mijn ‘brandstof’ voor het leven.

Mijn immuunsysteem beschermt me onophoudelijk tegen allerlei ziektekiemen, van levensbelang!

Mijn lever blijft me trouw, ook al krijgt hij veel te verduren door mijn leefstijl.

En waarom blijf ik vinden dat ik alles moeten kunnen eten? Een dieselauto rijdt toch ook niet op benzine?

Mijn hoofd is vaak op een andere plek dan waar ík ben. Ik maak me zorgen om dingen waar ik niks aan kan veranderen, of ben bang voor iets wat waarschijnlijk niet zal gebeuren. Allemaal verspilde energie. Levert alleen maar spanning op.

Ik ben dankbaar voor de intelligentie samenwerking en onderlinge afstemming van alles in mijn lijf om mijn gezondheid te handhaven.

Waarom neem ik te weinig tijd om ons uit te laten rusten?? Dan zou ik ook beter slapen! 

Ik heb ik je verzoek om hulp, in de vorm van signalen, klachtjes en vermoeidheid, vaak genegeerd.

Misschien heb ik hulp nodig om vastgeroeste patronen te doorbreken, gedachten te vernieuwen, betere keuzes te maken, los te laten wat niet (meer) heilzaam is? Alles om jou te helpen Lichaam , want  jij kunt het niet alleen.

Je bent mij zo onvoorwaardelijk trouw. Ik wil met jou gezond oud worden!

Veel liefs, xxx

AUTHOR

jose

All stories by: jose