Het nut van iriscopie

Posted: januari 30, 2019 By:

Iriscopie is een wetenschap geworden door opgedane ervaringen. Tekenen en veranderingen in de ogen hebben een relatie met ziekten. De iris is een soort ‘topografische kaart’, elk orgaan heeft een vaste plaats in de iris.

Iriscopie is een nuttig diagnostisch hulpmiddel om te kijken naar:

  • vitaliteit, erfelijke eigenschappen en aanleg om bepaalde ziekten te ontwikkelen
  • de symptomen van de ziekte in acute gevallen
  • de oorzaak van de klachten en welke organen daarbij betrokken zijn

Wat je in de iris ziet geeft belangrijke toegevoegde informatie om de klachten te analyseren. Het biedt aanwijzingen om te komen tot een adequate, meest effectieve  methode van behandelen. Een voorbeeld: drie personen klagen over migraine. Bij de eerste laat iriscopie een nerveus gestel zien, een overbelaste lever en een vervuiling van bloed en lymfeklieren. Bij de tweede wordt zwakheid van de bijnieren en de vitaliteit gezien plus een geïrriteerde maag. Bij de derde wordt een ontregeld hormoonsysteem gezien. Therapie zal bij elk van de drie voorbeelden anders zijn. Dit geldt voor elke klacht. Darmklachten kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt door voeding, tekorten aan mineralen en/of enzymen, medicijngebruik  of een verstoorde darmflora. Botbreuken en weefselverwijdering door operaties, soms ook andere trauma’s, kunnen oude blokkades vormen in de functie of energie van organen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is voorbeeld-2-1.png
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is voorbeeld-1.png

Soms worden tekenen van ziekte gezien die zich nog niet hebben geopenbaard of zijn vastgesteld, bijvoorbeeld verstopte bloedvaten of een beginnende darmkanker. Uiteraard wordt dan naar de huisarts verwezen voor nader onderzoek.

Natuurgeneeskundige behandeling gaat uit van de mens als één geheel van lichaam, geest en emoties, net zoals de klachten een onderlinge samenhang hebben. Volgens deze benadering worden adviezen op maat gegeven die het lichaam van binnenuit aanzetten om te zichzelf te genezen.AUTHOR

jose

All stories by: jose