Melk….. niet goed voor elk!

Posted: november 3, 2020 By:

Melk heeft voor veel mensen helaas een nadelig effect op hun gezondheid. Meest voorkomende klachten zijn maag- en darmstoornissen, wisselende stoelgang, stijf en stram zijn, en reumatische aandoeningen.

Met iriscopie kan ik een zuivelintolerantie waarnemen. Iriscopie is een diagnostische methode die inzichtelijk maakt of organen en systemen een ontsteking, een te hoge activiteit, een allergische vatbaarheid,  of juist verstoring in functioneren laten zien.  

Een paar recente voorbeelden uit mijn praktijk:

Mevrouw C. heeft 20 jaar geleden een maagvlies ontsteking gehad en heeft sindsdien maagklachten gehouden.  Na het elimineren van melkproducten uit haar dieet is ze binnen 3 weken volledig klachtenvrij.

Mevrouw de M. is al 10 jaar onder behandeling van een internist vanwege onbegrepen diarree. Ze kan nergens meer naar toe als er geen toilet in de buurt is. Zij kon na het stoppen met melkproducten  eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan: een wandeltocht maken in een woestijn…. zónder luiers..!

J. is een sportieve jong volwassene, die uit het niets en toenemend zweet- en paniekaanvallen begon te krijgen. Hij herkende zichzelf niet meer. Huisarts en internist konden het niet verklaren. Hij was verrast dat de ‘oplossing’ zo ’simpel’ was. Een bezoek aan de psychiater was niet meer nodig.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is schoolmelk.png

Krijg ik dan wel voldoende calcium binnen?

Gelukkig kunnen we calcium en andere mineralen voldoende halen uit o.a. groenten, vis, fruit en zaden. Er zijn voldoende plantaardige vervangers voor dierlijke melk om alles te kunnen bereiden wat je gewend bent te eten.

Wil je weten of jij zuivelintolerant bent maak dan een afspraak voor een persoonlijk advies op maat. Je klachten worden naar oorzaak en onderlinge samenhang beoordeeld.

AUTHOR

jose

All stories by: jose