Mijn natuurgeneeskunde aanbod

Hieronder staan de verschillende diensten, waarmee ik jou verder kan helpen. Weet je niet goed wat bij jou past? Geen probleem, neem vrijblijvend contact met mij op.
* * *

logo gezondheidscentrum de wilg

Gezondheidscoach

Ik help je om je gezondheid weer onder controle te krijgen door je te begeleiden naar een zo optimaal mogelijke balans tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam.

Voedingsadvies

Je voeding is je beste medicijn. De natuur heeft krachtige voedselbronnen met een zeer breed scala aan voedingsstoffen. Een gevarieerde voeding heeft een geneeskrachtige werking. Toch krijgen we er vaak onvoldoende van binnen en kunnen klachten ontstaan. Ik help je met een op jou afgestemd voedingsadvies.

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde streeft ernaar de lichaamscellen de benodigde voedingsstoffen in optimale hoeveelheden te geven. Bij klachten door tekorten aan vitaminen, mineralen en andere lichaamseigen stoffen, kunnen zij aangevuld worden met supplementen.

Autoimmuumziekte

Auto-immuunziekten: als het lichaam geen verschil meer kan maken tussen lichaamseigen en lichaamsvreemd weefsel kan het zich ‘vergissen’. Dat wordt versterkt als de natuurlijke barrières, als huid en darmen, ‘lek’ zijn geworden. Het kan dan (delen van) het lichaam zelf gaan aanvallen.

Allergieën

een allergie is een abnormale reactie van het lichaam op bepaalde prikkels waarbij het afweersysteem is betrokken. Die prikkels/stoffen zijn normaal niet schadelijk, maar bij mensen met een bepaalde overgevoeligheid roepen ze nare reacties op. Die zijn op verschillende manieren te reduceren.

Fytotherapie

Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met medicinaal werkzame planten. Ze hebben minder bijwerkingen dan reguliere medicijnen.

Schildklier

De schildklier kun je vergelijken met de thermostaat van de kachel. Hij kan te snel of te langzaam ‘branden’. Kouwelijkheid, vermoeidheid, langzame voedselverteringvoeding, obstipatie of juist diarree, overgewicht of juist onbedoeld afvallen, depressie, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, hartkloppingen, warmte slecht verdragen, veel zweten, angstig, nervositeit, slapeloosheid, onrust, haaruitval, hoofdpijn en jeuk zijn veel voorkomende klachten bij onbalans van de schildklier.