“Niet ziek, maar ook niet gezond”…….

Posted: juni 18, 2019 By:

Veel mensen hebben al  jaren een chronische ziekte. Dat kan bijvoorbeeld gaan om chronische vermoeidheid, migraine, een schildklieraandoening, prikkelbare darm syndroom, gewrichtsaandoeningen of een auto-immuunziekte. Soms zijn er jarenlange klachten, maar geen juiste diagnose, afdoende behandeling of specifieke kennis ontbreekt.

De medische wetenschap maakt grote doorbraken. Er zijn zeer interessante ontdekkingen gedaan op het gebied van virusziekten. Maar geld ontbreekt, of wordt niet ingezet, om die nader te onderzoeken. Er wordt vooral geïnvesteerd op het medisch-technische gebied.

Feit is dat veel mensen chronisch ziek zijn. Dankzij het slikken van medicatie worden ze niet weer ‘gezond’, maar kunnen wel (redelijk) klachtenvrij functioneren. De situatie wordt als zodanig geaccepteerd, men leert er mee leven.

Anderen blijven zoeken naar een manier hoe hun ziekte werkelijk overwonnen kan worden, zodat ze de controle over eigen gezondheid terug krijgen. Zij hebben geen of onvoldoende vrede met de gestelde diagnose en/of de voorgestelde behandeling.

Zij willen geen genoegen nemen met: “het is ‘psychosomatisch’ of: het zal wel je schildklier of je hormonen zijn”. Zij ervaren bijkomende klachten niet als: “het hoort er bij”. Zij willen liever geen medicatie gebruiken die alleen symptomen bestrijden.

De weg naar genezing blijft uitdagen, en die mag je ook persoonlijk aangaan. Het zijn vooral deze mensen die aanvullend hun heil gaan zoeken in de complementaire geneeskunde, bijvoorbeeld bij een natuurgeneeskundige.

Ik loop met je mee om vanuit een totaalbeeld naar eventueel àndere oorzaken van je klachten te zoeken. Diagnostische hulpmethoden als iriscopie, een haaranalyse, een voedselintolerantietest of ontlasting onderzoek, kunnen aanvullende of ontbrekende informatie verschaffen. Behandeling en begeleiding  in je genezingsproces wordt gedaan met natuurlijke middelen, m.n. orthomoleculair. Je inzet wordt gevraagd om te kiezen voor gezonde voeding en leefstijl.

Het gaat tenslotte om jouw gezondheid, om jouw lichaam.

AUTHOR

jose

All stories by: jose