Ontstekingen

Posted: januari 27, 2020 By:

Ontstekingen worden gezien als de oorzaak van diverse aandoeningen, bijvoorbeeld  van ziekten van schildklier, darmen en gewrichten, en auto-immuunziekten. Een ontsteking ontstaat echter niet vanzelf, en vindt ook nooit plaats los van iets anders.

Een ontsteking is een aanwijzing dat er een ziekteverwekker actief is. Dat kunnen virussen, bacteriën, schimmels of parasieten zijn.

Een gezond lichaam heeft een sterk immuunsysteem. Die zal de indringer bestrijden en opruimen.

Bij een verzwakte afweer is de kans groter dat infecties door ziekteverwekkers op de achtergrond latent aanwezig blijven. Ze kunnen de primaire oorzaak van een auto-immuunziekte worden.

Bekende uitlokkers zijn bijvoorbeeld het herpes virus (bij 70% van CVS patiënten), bepaalde maag- of darmbacteriën (bij 75% van mensen met reumatoïde artritis), door voedsel overgedragen bacteriën (14 x vaker bij diagnose Hashimoto), en het Epstein-Barrvirus (belangrijkste risicofactor voor MS, fibromyalgie en ME).

Om de ontstekingen aan te pakken is het noodzakelijk uit te zoeken waardoor de ontstekingen zijn ontstaan. Er moet uitgezocht worden welke ziekteverwekkers aanwezig zijn. Ontstekingsremmende middelen werken, maar verhelpen niet de oorzaak.

Wil je een holistische benadering van je klachten, maak dan een afspraak voor een persoonlijk advies op maat. Je klachten van afnemende afweer, toenemende vermoeidheid, ontregeling van lichaamstemperatuur,  van  gewrichten,  schildklier of darmen worden dan naar oorzaak en onderlinge samenhang beoordeeld. Ook bij auto-immuunziekten.

Dat gaat uitstekend samen met de reguliere behandeling door arts of specialist.

AUTHOR

jose

All stories by: jose