Waarom noemen we dit alternatieve geneeskunde,
terwijl het de oorspronkelijke geneeswijzen zijn die mensen
al duizenden jaren gebruiken.

Chemische medicijnen bestaan pas sinds 100 jaar…

De natuur herbergt ALLES wat wij nodig hebben.

stroompjeWat werd ik blij toen ik in aanraking kwam met natuurlijke geneeswijzen!

Ik was er totaal niet mee opgegroeid en ontdekte het  pas toen één van mijn kinderen onbegrepen klachten had. Er werd een behandeling voorgesteld die wel verlichtend, maar niet genezend zou zijn. Toen zocht en vond ik een alternatief. Er ging een nieuwe wereld van verbazing en verwondering voor mij open toen mijn kind beter werd zonder de voorgestelde belastende behandeling.

Ik raakte er zo door geboeid dat ik een 5-jarige HBO opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut ben gaan volgen. Ik opende mijn eigen praktijk voor Natuurgeneeskunde in gezondheidscentrum “de Wilg” in Emmeloord, eind 2003.

Ik had 10 jaar gewerkt in de reguliere geneeskunde en ondervond dat het uitstekend samengaat met alternatieve of complementaire geneeskunde.

Mijn poverliemoraktijk heet Liemo, de eerste letters van lichaam en emoties. Lichaam en geest zijn één!

Ziek zijn kent vele gezichten. Van vage klachten en niet lekker in je vel zitten tot chronische klachten.  Dat kunnen klachten zijn van darmen, bijnieruitputting, schildklier, hoge bloeddruk, spierpijnen, reuma, immuunsysteem, allergieën, autistische stoornissen, …

Diagnostische methoden als iriscopie, haaranalyse, jodium-bromidetest, HRV meting en ontlastingonderzoek, geven een dieper inzicht in de oorzaak van de klachten.

Bijna altijd ligt de oorzaak in het verleden, bijvoorbeeld door  voedingsfouten, traumatische ervaringen, chemische medicatie, overbelasting en stress, zware metalenbelasting en/of tekorten aan mineralen. Verandering  of afbouwen van reguliere medicatie gaat altijd in overleg met de eigen behandelend arts of specialist.

Het is fantastisch hoe het lichaam zichzelf kan genezen door juiste voeding, het te ondersteunen bij ontgiften en het aanvullen van tekorten met natuurlijke middelen als kruiden, orthomoleculaire geneeskunde en soms homeopathie.

Ook het geestelijk welzijn krijgt aandacht. Inzicht krijgen in de oorzaak van de klachten motiveert om oude en niet-heilzame overtuigingen, handelingen en gedrag te kunnen bijstellen of los te laten.

En als dan het resultaat is dat iemand niet alleen gezonder wordt, maar ook gelukkiger, dan  is mijn missie helemaal geslaagd!