Waarom noemen we dit alternatieve geneeskunde,
terwijl het de oorspronkelijke geneeswijzen zijn die mensen
al duizenden jaren gebruiken.

Chemische medicijnen bestaan pas sinds 100 jaar…

De natuur herbergt ALLES wat wij nodig hebben.

stroompjeWat was ik blij dat ik in aanraking kwam met diverse natuurlijke geneeswijzen!

Ik ben er niet mee opgegroeid en ontdekte het  pas toen één van mijn kinderen onbegrepen klachten kreeg. Er werd een belastende behandeling voorgesteld die wel verlichtend, maar niet genezend zou zijn.

Ik zocht en vond een alternatief bij natuurgeneeskunde en homeopathie.  Ik was verbaasd en verwonderd dat mijn kind toen beter werd zonder ingrepen en pijn.

Ik raakte er zo door geboeid dat ik een 5-jarige HBO opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut ben gaan volgen. En dat terwijl ik altijd in de reguliere geneeskunde heb gewerkt. Ik opende mijn eigen praktijk voor Natuurgeneeskunde in gezondheidscentrum “de Wilg” in Emmeloord, eind 2003.

Mijn ervaring is dat de reguliere geneeskunde en natuurgeneeskunde elkaar prima aanvullen en ondersteunen. Natuurgeneeskunde is uitermate geschikt bij m.n. chronische en/of onbegrepen klachten.

Mijn poverliemoraktijk heet Liemo, de eerste letters van lichaam en emoties. Lichaam en geest zijn één!

Ziek zijn kent vele gezichten. Van vage klachten en niet lekker in je vel zitten tot chronische klachten.  Dat kunnen klachten zijn van darmen, bijnieruitputting, schildklier, hoge bloeddruk, spierpijnen, reuma, immuunsysteem, allergieën, autistische stoornissen, …

Diagnostische methoden als iriscopie, voedselintolerantietest, haaranalyse, jodium-bromidetest, en ontlasting onderzoek, kunnen helpen de oorzaak van de klachten te vinden.

Bijna altijd ligt de oorzaak in het verleden, bijvoorbeeld door  voedingsfouten, traumatische ervaringen, medicatie, overbelasting en stress, zware metalenbelasting en/of tekorten aan mineralen. Verandering  of afbouwen van reguliere medicatie gaat altijd in overleg met de eigen behandelend arts of specialist.

Het is fantastisch hoe het lichaam zichzelf kan genezen door het de juiste voeding aan te bieden, het te ondersteunen bij ontgiften en het aanvullen van tekorten met natuurlijke middelen als kruiden, orthomoleculaire geneeskunde en soms homeopathie.

Ook het geestelijk welzijn krijgt aandacht. Inzicht krijgen in de oorzaak van de klachten motiveert om oude en niet-heilzame gewoontes te kunnen bijstellen of los te laten.

Als resultaat word je niet alleen gezonder, maar ook gelukkiger., Dan  is mijn missie helemaal geslaagd!