pijnlijke gewrichten

Posted: april 23, 2019 By:

Artrose en reuma zijn verzamelnamen voor aandoeningen, aan vooral gewrichten en omliggende pezen, gewrichtsbanden, spieren en bindweefsel. De belangrijkste kenmerken zijn gezwollen en ontstoken gewrichten, stijfheid en pijn.

Reumatische aandoeningen kunnen ook zenuwen, huid, mond, ogen, longen en/of hart treffen. De precieze oorzaak is niet bekend. Men denkt dat het een auto-immuunziekte is: je lichaam ziet eigen cellen aan voor ‘lichaamsvreemd’ en zou het daarom aanvallen.

Maar je lichaam valt zichzelf niet aan! Het wil gezond zijn!

Het beschikt over tal van intelligente reacties om zichzelf te genezen als er iets mis gaat. Denk aan een wond, of griep. Als het lichaam wordt ‘aangevallen’ zal het álles doen om zich te verdedigen en zo goed  mogelijk te herstellen.

Afvalstoffen, ziekteverwekkers en dode cellen worden opgeruimd door het maken van ontstekingen. Zo wordt het gevaar van verdere beschadiging zo snel mogelijk afgewend en kan beschadigd weefsel herstellen.

Ontstekingen kunnen door resten van (oude) infecties, onopgemerkte voedselintoleranties en urinezuurkristallen worden veroorzaakt en/of in stand gehouden worden.

Elke ziekteverwekker, elk voedingsmiddel, elk medicijn levert standaard een prikkeling van slijmvliezen en immuunsysteem op. Dat lokt een ontstekingsreactie uit. Als afvalstoffen van dit proces niet efficiënt uitscheiden kunnen worden, kunnen darmen ontstoken raken en hun filterfunctie verliezen.

Als afvalstoffen in het bloed komen worden ze opgeslagen op een relatief ongevaarlijke plaats: bijvoorbeeld in de gewrichten, waar ze ter plekke opnieuw voor ontstekingen zorgen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC09986-1024x768.jpg

Het immuunsysteem wordt op den duur ontoereikend om de ontstekingen de baas te blijven. Het moet continue ontstekingen maken. De gewrichten raken gezwollen. Door toenemende weefselbeschadiging ontstaat pijn. Het immuunsysteem wordt ontoereikend het lichaam gezond te houden. Je gaat geleidelijk aan veerkracht inboeten.

Het kan verstandig zijn eens te kijken naar de totale samenhang van je klachten om alle mogelijke oorzaken van ontstekingen, en daarmee pijnlijke gewrichten,  op te sporen of uit te sluiten.

Informeer naar de behandelmogelijkheden en/of maak een afspraak.

AUTHOR

jose

All stories by: jose