“Poep lezen”

Posted: maart 19, 2020 By:

Je ontlasting is de spiegel van je gezondheid. De vorm, consistentie, maat, kleur, geur en het ritme van je ontlasting zegt veel over je spijsvertering, je darmgezondheid en je immuunsysteem. Vragen naar de stoelgang is vaak wat ongemakkelijk. Menigeen werpt zelfs geen blik op wat is  geproduceerd.

Perfecte ontlasting komt dagelijks of om de dag, komt gemakkelijk zonder te persen, en ruikt nauwelijks. De kleur is licht- tot middelbruin. Het heeft geen bloed- of slijmbijmenging, en is niet plakkerig. Er hoort geen onverteerd voedsel in te herkennen zijn. Type 3 en 4, zie de Bristol Stool zijn ‘normaal’.

Ontlasting bestaat voornamelijk uit water. De vaste bestanddelen bestaan uit afvalstoffen, dode bacteriën en onverteerde plantenresten, resten van medicijnen, kleurstoffen of cholesterol. Hoe meer groenten en fruit je eet, hoe meer ontlasting je produceert. Bijna alles wat je eet wordt opgenomen door je lichaam.  

Alléén gezond eten is niet voldoende. Je lichaam moet in staat zijn het te kunnen verteren, omzetten en opnemen. Voor dit complexe proces dienen vooral de maag, darmen, lever en alvleesklier goed te functioneren om te zorgen voor bijv. maagzuur, enzymen, gal en darmbacteriën.  

Bij  ‘gedoe’ met je spijsvertering, darmen, klachten van opgeblazen- en winderigheid, spastische/prikkelbare darm,  enz. , kun je een afspraak maken voor een totaalbenadering van je klachten.  We zoeken de oorzaak en onderlinge samenhang van die klachten.

En je ontvangt een persoonlijk advies!

AUTHOR

jose

All stories by: jose