Relatie klachten met emoties

Posted: januari 29, 2021 By:

Blozen, schaamrood, kippenvel, wit wegtrekken… het zijn zichtbare lichamelijke reacties op emoties. “Vlinders in je buik” zie je eerder aan houding en gedrag. Bekende spreekwoorden en gezegdes geven vaak een relatie aan tussen een orgaan en een emotie. Uitspraken zoals: “Wat heb je op je lever?” of “iets ligt zwaar op de maag” geven dat aan:  opgekropte boosheid, en iets een moeilijk probleem vinden.

Alles heeft een frequentie. Onverwerkte emoties, of overgenomen emoties uit onze omgeving, geven veranderingen van frequenties in cellen, weefsels en organen.

Onverwerkte of aanhoudende boosheid zal de hoge frequentie van de lever negatief beïnvloeden. Naarmate er meer boosheid weggestopt wordt, neemt de werking van de lever af. De lever zal geen optimale conditie kunnen handhaven, minder goed gaan functioneren, zichzelf niet goed meer reinigen. En daarmee het bloed ook niet meer.

Dat heeft altijd gevolgen voor de rest van het lichaam, want de lever is bij álle processen betrokken!! Vermoeidheid, pijnklachten, verslechterde spijsvertering, ontstekingen,….kunnen het gevolg zijn.

Wat zwaar op de maag ligt wordt letterlijk en figuurlijk slecht verteerd. En dat heeft ook een verstorend effect op de darmen.

Emoties zoals starheid, en niet flexibel zijn, kunnen dat ook hebben. Darmen worden dan daadwerkelijk minder flexibel. Voedsel wordt dan niet goed door de darmen gestuwd, kan niet goed verwerkt worden. Er treedt vervuiling op. Hierdoor zullen er te weinig voedingsstoffen uit het voedsel opgenomen kunnen worden. Afvalstoffen stapelen zich.

Elk orgaan en weefsel zal in functioneren en herstellen gaan lijden onder tekorten. De hartspier, als voorbeeld, kan door tekorten ritmestoornissen of krampen gaan geven. Dan ligt de óórzaak niet bij het hart.

Bij gezondheidsklachten is het zinvol niet alleen naar de lichamelijke symptomen te kijken, maar ook aandacht te schenken aan het emotionele aspect. Heb je “je buik vol” van je klachten? Ik help je met je klachten analyseren de onderlinge samenhang ontdekken….voor een advies op maat. Lichaam en geest zijn immers één.  

AUTHOR

jose

All stories by: jose